Не тільки нестача важкого озброєння: Олег Жданов назвав велику проблему ЗСУ

Є певні сумніви, що ті масштабні заявки щодо отримання зброї, які озвучує Київ, будуть задоволені західними партнерам. Це розуміють і в керівництві України. Тому спеціально завищують потреби, щоб отримати оптимальну кількість. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, натомість українські військові ж не намагаються прорахувати дії союзників і озвучують справжні потреби. Проте, як наголошує Жданов, проблема не тільки в тому, що в України немає важких озброєнь в потрібних кількостях, а і в тому, що у ЗСУ є нестача вишколеної, боєздатної піхоти.

"Попри численні заяви урядовців про 700 тисяч силовиків, що боронять Україну, далеко не всі з них є бойовим складом. Тому і знімають з фронтів, де тільки заспокоїлось, бойові частини та кидають на Луганщину, замінюючи їх загонами ТРО. Проте останні часто не мають потрібного вишколу і, нерідко, мотивації. І з цієї ж причини наші контрнаступи на різних ділянках ведуться явно недостатніми силами", - зазначив він.

Тому, за словами Жданова, найголовніше завдання для ЗСУ зараз – "створити та вишколити потужний піхотний резерв, який стане гарантом успіху наших контрударів, коли прийдеться відвойовувати нашу землю".

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...