Не тільки особливий статус для Донбасу: Росія виступила із цинічним закликом у Мінську


Російська делегація у Тристоронній контактній групі закликала українську сторону розпочати прямі переговори із самопроголошеними "Л/ДНР" про закріплення особливого статусу Донбасу у Конституції України. Із такою заявою виступив повноважний представник РФ на переговорах Борис Гризлов, передають Патріоти України.

Крім того, Росія закликала Україну продовжити термін дії закону, який закінчується 31 грудня 2019 року, до 2020 року. Обговорити всі поправки Кремль запропонував спочатку із терористичними "Л/ДНР", а потім на спільному засіданні ТКГ.

Гризлов наполіг, що "для повноцінного введення в дію особливого статусу потрібне його закріплення у Конституції". "Необхідно просуватися до поетапного і повного виконання пунктів Комплексу заходів. Представники Росії і ОБСЄ у Контактній групи готові сприяти такому діалогу, і ще раз підтвердили це на сьогоднішній зустрічі", – висловився він.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...