Не тільки самі окупанти: В українській розвідці вказали на причину "повільних" темпів контрнаступу ЗСУ

Темпи визволення українських територій в ході контрнаступу дещо сповільнені, бо йдеться про збереження життів українських воїнів і не використовується практика ворога щодо результату будь-якою ціною. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі всеукраїнського телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, російські окупанти готувалися до українського контрнаступу: "Ворог ці місяці окупації використовував для активного мінування територій, для створення кількох ліній оборони, для зведення фортифікаційних інженерних споруд".

Юсов наголосив, що все це є додатковими перешкодами, подолання яких потребує часу і зусиль, а також робиться все для того, щоб було якнайменше втрат серед українських бійців.

"І враховуючи, що українська армія та сили безпеки і оборони рахуються з життям людей і мають на меті збереження життя особового складу, то, звичайно, що ці перешкоди не долаються за допомогою інструменту "м'ясних атак", як це робить ворог", - наголосив Юсов.

За його словами, така виважена тактика щодо звільнення українських територій потребує більше часу, але активні дії українських сил тривають, і просування ми спостерігаємо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...