Не тільки Шкарлет: Нардеп повідомив про розгляд звільнення двох міністрів

Павло Рябікін. Фото: Економічна правда.

Найближчого пленарного тижня парламент розгляне питання про звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки та Павла Рябікіна – посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, передають Патріоти України.

"Замість Шкарлета міністром освіти буде директор Малої академії наук Оксен Лісовий", - написав народний депутат Ярослав Железняк написав у Telegram.

Він зазначив, що це не єдині кадрові ротації, які плануються на найближчий пленарний тиждень. Згодом Железняк повідомив, що Павло Рябікін теж залишає посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Він поїде послом у Китай.

За даними Железняка, новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України буде Олександр Камишин, який очолював "Укрзалізницю".

Звільнення міністрів - деталі

Верховна Рада призначила Шкарлета міністром освіти і науки у грудні 2020 року.

Рябікін обіймає посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості з листопада 2021 року.

27 лютого 2023 року Камишін заявив про відставку з посади голови правління "Укрзалізниці". На цій посаді він перебував з кінця березня 2022 року.

3 березня Камишін став позаштатним радником президента.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...