Не тільки стратегічна оборона: Визначився головний напрям українського удару в 2024 році,, - The Economist

У 2024 році головним напрямком удару Збройних сил України, ймовірно, стане Крим. Лінія фронту на материку майже не зміниться, пише The Economist за підсумками інтерв'ю з президентом України Володимиром Зеленським.

"Цей півострів є життєво важливим шляхом забезпечення російських військ на півдні України; його анексія в 2014 році стала пропагандистським тріумфом Путіна. Успішні українські атаки на Крим зашкодять можливостям Росії та збентежать Путіна", – пише видання.

Західним політикам час самим взятися за пояснення того, чому Захід повинен і далі підтримувати Україну.

Досі прихильники України виходили з того, що красномовних заяв Зеленського буде достатньо, аби заручитися військовою та фінансовою підтримкою, зазначає видання.

"Західні лідери більше не можуть залишити розмови пану Зеленському. Їм потрібно самим наводити аргументи для відправки готівки в Україну. І їм потрібно робити це вже зараз", – йдеться в публікації.

Ті $61 млрд на допомогу Україні, які застрягли в Конгресі, становлять лише 6,9% оборонного бюджету США. Витрати ЄС на Україну складають мізерну частку ВВП його держав-членів. Тоді як ціна стримування Росії-переможниці буде набагато більшою, ніж ціна підтримки української перемоги, впевнені журналісти.


"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...