Не тільки унітази: Окупанти вивезли з лікарень Херсона навіть... клізми

Російські окупанти, втікаючи з правого берега Дніпра, розграбували херсонські лікарні. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький під час брифінгу на акції до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДОМ кореспондентці Еспресо Валерії Пашко, передають Патріоти України.

"З Херсона було вивезено, з Херсонської області, практично всі автомобілі медичної допомоги, дороговартісне устаткування, навіть клізми вивезли з херсонських лікарень. Армія унітазів, армія клізм, як їх ще назвати?" - розповів народний депутат.

Радуцький додав, що зараз українська влада намагається доставити все необхідне для людей на звільнених територіях.

"Що стосується деокупованих територій, ми завезли туди з резерву Міністерства охорони здоров'я з інших областей і ліки, і карети швидкої допомоги. Це не довоєнний рівень надання медичної допомоги на деокупованих територіях Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Але намагаємося надавати екстрену допомогу. Реанімаційна та хірургічна допомога також надається вже в непоганому обсязі", - сказав він.

Водночас ситуація з медициною на все ще окупованих територіях Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей украй складна. Людям майже не надають необхідну медичну допомогу.

"Що стосується окупованих територій, на жаль, ситуація дуже погана, бо орки забирають цивільні шпиталі під допомогу пораненим військовим окупаційних військ, вивозять, грабують медичне обладнання. Люди, на жаль, з дуже великими проблемами отримують медичну допомогу завдяки нашим волонтерським організаціям, які прориваються туди. Ми якось передаємо ліки, але це декілька відсотків від потреби на окупованих територіях", - підсумував Радуцький.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...