Не тільки в окопі: За яких умов війна може розвиватися за найоптимістичнішим сценарієм для України, - генерал Кривонос

Лише комплекс заходів дипломатичного, економічного і військового характеру може наблизити України до завершення війни у найкоротші терміни, вважає генерал Сергій Кривонос, колишній заступник секретаря РНБО і перший заступник командувача Сил спецоперацій в 2016-2019 роках, передають Патріоти України.

Таку думку Кривонос висловив в інтерв'ю українській журналістці Олені Трибушній, головній редакторці та ведучій YouTube-каналу Є питання, коментуючи слова Бориса Джонсона про можливість в найближчі місяці досягти зламу у війні з Росією, а до кінця року — завершити її.

«Якщо розглядати суто військову діяльність, то це буде важкувато, а якщо це буде комплекс заходів дипломатичного напрямку, економічного напрямку і безпосередньо військового напрямку — тоді ми можемо досягти певних результатів», — зазначив Кривонос у відповідь на прохання прокоментувати реалістичність такого сценарію.

За його словами, питання його втілення полягає не лише в спроможностях ЗСУ, але й в тому, аби країни, які підтримують Україну, наростили свої зусилля щодо санкцій проти РФ, зробивши їх значно жорсткішими, а тиск на Росію — постійним.

«По-друге, наша економіка мусить стати більш самостійною і гнучкою в умовах воєнного часу. Плюс — щоб ми вміли використовувати ті ресурси, які маємо, що стосується військового напрямку, і готували нові ресурси. Тому що дуже важко воювати, коли в окопах замість 100% потрібного укомплектування цифри значно нижчі», — додав Кривонос.

Він додав, що це завдання не лише безпосередньо для Збройних Сил України, але і для всієї держави — «воювати не тільки в окопі, а й в цеху, де виробляється продукція, на полі, де фермер збирає врожай». «Ось це все є війна проти Російської Федерації. От комплекс виконання цих заходів дозволить нам досягнути значно більших результатів, ніж ми маємо зараз. Найголовніше — щоб бажання збігалися з можливостями, а ці можливості треба нарощувати і розвивати», — резюмував досвідчений генерал ЗСУ.

Наприкінці червня президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн G7 зробити все можливе для завершення повномасштабного вторгнення Росії до кінця поточного року.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...