Не тільки ж Портнову тішитись реваншем: Зеленський повернув люстроване оточення Януковича до влади, - ЗМІ

Провідну роль у призначенні "цінних кадрів" відіграв Андрій Богдан, котрий пов'язаний з ними спільним люстраційним минулим.

Президент України Володимир Зеленський повернув до влади і призначив на посади ряд чиновників часів побіжного Віктора Януковича. Про це йдеться в сюжеті програми «Схеми», зазначають Патріоти України. Журналісти програми кілька днів поспіль фіксували відвідувача Офісу президента і помітили появу там чиновників часів Януковича.

Олександр Хрипунов, екс-генеральний консул від України в Барселоні

У 2014-му році українська громада в Барселоні вимагала відставки одіозного функціонера. Людей обурила його стаття, яка вийшла в день розстрілу протестуючий на Евромайдане, де слуга злочинного режиму згадував про «ультранаціоналістів з нацистською символікою» на Майдані. Також йому дорікали в тому, що святкував російський Новий рік в Іспанії. Після протестів його звільнили. Пізніше він був призначений радником віце-прем'єра Володимира Кістіона, де пропрацював до 2017 року. Тепер Хрипунов допомагає вже новій владі, отримавши призначення радника Андрія Богдана, голови Офісу президента Зеленського. Його кілька разів зустрічали журналісти. Тоді екс-чиновник Януковича розповідав, що в Офіс ходить з наукових питань. Зараз він працює позаштатним радником президентського офісу.

Олег Рафальський

Руслан Демченко, «сірий кардинал» МЗС часів Януковича

Екс-радник Петра Порошенка. За даними «Європейської правди», брав участь в історичному засіданні Кабінету міністрів 21 грудня 2013 року. Тоді уряд Азарова прийняв несподіване рішення про відмову від підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
Також він був у складі української делегації, яка їздила в Росію 19-20 листопада 2013 року напередодні прийняття цього рішення. ЗМІ писали, що разом з Азаровим в Пітер літав і Андрій Богдан. Як кажуть журналісти «Схем», він підпадає під закон про люстрацію, які забороняємо цим чиновникам обіймати посади до 2024 року.

Інна Ємельянова

Займала посаду заступника Міністра юстиції за часів Януковича. Також літала до Пітера разом з Богданом і Азаровим. Зеленський призначив її в групу з реформування судоустрою.


"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...