"Не тільки злочин, але й дурість": Терорист Гіркін несподівано пояснив росіянам, чому застосування ядерної зброї - "погана ідея" (відео)

Ексватажок бойовиків так званої "ДНР", терорист Ігор Гіркін назвав можливе застосування Росією ядерної зброї у війні проти України "колосальним злочином та дурістю". Він вважає, що у сучасній війні використання тактичної ядерної зброї для знищення солдатів ворожої армії безглузде, водночас, якщо РФ її застосує – Україна отримає свою ядерну зброю, передають Патріоти України.

На думку терориста, всі, хто в РФ педалює тему "ядерки", працюють на користь Заходу та України. Фрагмент виступу Гіркіна, в якому він пояснював росіянам наслідки ймовірного застосування ядерної зброї для Росії, опублікували розслідувачі InformNapalm.

"Ну от і настав той день, коли міжнародний терорист "агент Гіркінс" пояснює упоротим росіянам, включаючи заступника голови ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, чому розмови і навіть думки про застосування "ядерки" - це дуже погана ідея", - зазначено у коментарі відео.

У InformNapalm підкреслюють, що, на думку Гіркіна, подібний крок з боку РФ нашкодить передусім Росії. "Навіть у міжнародного терориста, обвинуваченого в тому, що він причетний до знищення рейсу MH17, вистачає мізків доступною росіянам мовою та аналогіями застерігати від застосування ядерної зброї. Звичайно, не з гуманних міркувань, а тому, що у відповідь теж прилетить. Тобто він розуміє наслідки та прораховує, що буде у разі того, якщо росіяни використають ядерну зброю", - зазначили в InformNapalm.

В опублікованому відео Гіркін назвав можливе застосування РФ "ядерки" "колосальним злочином та дурістю". "Я вважаю, що застосування ядерної зброї - це не тільки колосальний злочин, а й колосальна дурість", - заявив терорист.

Свою думку Гіркін аргументував доступною для росіян мовою. Так, він нагадав, що ядерна зброя ділиться на стратегічну та тактичну. Використання стратегічної ядерної зброї для удару по Україні виключено.

"Ядерна зброя буває двох основних видів. Ця зброя відплати - стратегічні ядерні ракети, які, умовно кажучи, б'ють по площах, які міжконтинентальні, як правило, повинні бути стримуючим фактором для можливого агресора, що теж має ядерну зброю. Скидати ядерну бомбу навіть на Львів - ну, даруйте, це... І на Київ тим більше", - наголосив терорист.

У той же час тактична зброя, яка від початку розроблялася для знищення великих з'єднань противника, зараз не здатна допомогти досягти саме цієї мети.

"Коли тактична ядерна зброя розроблялася, це 50-60-ті роки були, коли все ще мислили категоріями великих танкових армій, повнокровних дивізій, які на досить невеликій території ведуть наступ. Там, де у Другу світову воювали дивізії, зараз воюють взводи. Розумієте? Взводи Це викликано не тим, що мало людей, а тим, що безглуздо. Введи туди 100 людей, полетять снаряди - уб'ють 60. Введи 1000 - прилетять снаряди і уб'ють 600. І тільки невеликі групи людей можуть більш-менш, несучи невеликі втрати, змінюючи одна одну, можуть вести бойові дії відносно нормально. Чим більше ти туди введеш, тим просто більше втратиш", - зазначив Гіркін.

Україна реалії війни 21 століття чудово розуміє, тож максимально розосереджує особовий склад. "Якщо, умовно кажучи, Україна має танкову бригаду, то, як правило, вона розосереджена, розтягнута, "розмазана" на таку відстань, що одним ядерним боєприпасом її просто не знищити. А кожен взводний або ротний опорний пункт бомбардувати ядерними боєприпасами... Ну, по-перше, не напасешся ядерних боєприпасів, по-друге, а навіщо? Ось навіщо нам застосовувати ядерну зброю, якщо ми не використовували... Якщо ми навіть мобілізацію не провели", - зазначив Гіркін.

Думку, яку він намагався донести до присутніх під час свого виступу, зважаючи на коментарі за кадром, зрозуміли не всі. Тому Гіркін перейшов до ще більш доступного викладу своїх міркувань - із застосуванням традиційної для російських імперців риторики про "один народ".

"Застосування ядерної зброї РФ проти України в будь-якому вигляді, найменшого боєприпасу в будь-який... міст, припустимо, рознести, - призведе до того, що Україна отримає через два тижні ядерну зброю. І застосує її проти нас. І росіяни вбиватимуть один одного не лише звичайними снарядами, нехай навіть із сердечниками з збідненого урану, а й ядерними боєприпасами. Хочете?" - поцікавився він у не дуже кмітливого коментатора.

У той же час, Росія не матиме можливості ні виправдати ядерний удар, ні уникнути неминучих руйнівних для РФ наслідків такого кроку. "Формального приводу, щоб бити по Америці, як і раніше, не додасться. Ми ж перші застосували ядерну зброю. Україна формально повністю незалежна держава. У Кремлі ніхто навіть за останні 11 місяців жодного разу не поставив під сумнів легітимність цієї держави. Навіть війну не оголосили. Ми воюємо 11 місяців - і навіть війну не оголосили.На якій підставі застосовувати цю ядерну зброю, як це виправдовувати і як уникати наслідків її застосування, коли Україні дадуть ядерну зброю? Я вважаю, що через місяць максимум вони отримають ядерні боєприпаси. При тому що результат буде – ну ось один міст ми там рознесли", – сказав Гіркін.

Він також фактично звинуватив адептів "ядерного удару по Україні" з Росії у роботі на Захід, причому роботі далеко не безоплатній.

"Ми нікого не налякаємо. Це буде подарунок шановним, дорогим західним партнерам. Вони, певен, просто мріють, щоб ми викинули таку дурість. Я не виключаю, що ті люди, які вкидають ось це "давайте вріжемо ядерною зброєю по проклятим х*хлам" - що їх просто відверто стимулюють, у тому числі фінансово з-за кордону. Більшої дурниці придумати просто неможливо", - заявив терорист.

Нагадаємо, у Росії погрози ядерними ударами звучать регулярно не лише на кремлівських телеканалах, а й з вуст представників військово-політичного керівництва РФ. Зокрема, дуже любить трясти "ядерною тріадою" заступник керівника Ради безпеки РФ, експрезидент Росії Дмитро Медведєв.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...