Не треба демонструвати зайву поступливість: В Японії закликали відібрати у Росії всі Південні Курили

Політолог Юкіо Касіяма закликав свій уряд повернутися до первинних вимог про передачу Токіо всіх чотирьох островів.

Всі чотири острови, що належать до Південних Курил, повинні бути повернуті Токіо. Про це пише на сторінках Wedge Infinity японський оглядач з політологічним бекграундом Юкіо Касіяма, повідомляють Патріоти України із посиланням на Росбалт.

За словами журналіста, згадка в «Синій книзі» МЗС Японії того, що на острови південної групи Курильського архіпелагу, поширюється суверенітет країни, не дуже однозначна. Він припустив, що японська влада могли мати на увазі не всі «північні території»: Кунашир, Ітуруп, Хабомаї та Шикотан, а тільки два останніх острова. Якщо так, вважає політолог, то «стратегічний» розрахунок Токіо на простір для маневру на переговорах з Москвою може виявитися шкідливим.
«Раніше я вже неодноразово писав, що вважаю варіант повернення двох островів помилковим і що Росія навряд чи піде навіть на нього», - нагадав Касіяма. Він закликав свій уряд повернутися до первинних вимог про передачу Токіо всіх чотирьох островів.
В іншому випадку, як підкреслює дослідник, Японія погіршить позиції і в інших територіальних конфліктах, в які залучена - зокрема, з Південною Кореєю і Китаєм. Суперники Країни висхідного сонця можуть вважати, що вона занадто легко «розлучається» зі своїми землями, аргументує автор статті.
Раніше японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе не раз підкреслював, що націлений на якнайшвидше підписання мирного договору з РФ, який би повернув Південні Курили.

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...

Намагалась сховатися, але не вийшло: У Харкові знайшли бібліотекарку-колаборантку (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:43

За даними слідства, у липні 2022 року жінка влаштувалася до так званого "Шевченковского библиотечного филиала отдела культуры, молодежи и спорта ВГА Купянского района". Вона стала "и. о. заведующей" цієї філії. Вона проводила перепис українських книжок...