Не треба дуже звинувачувати пілотів: Білоруська опозиція каже, що літак, на якому летів Протасевич, погрожували збити

Член Координаційної ради Білорусі Павло Латушко заявив, що екіпажу літака компанії Ryanair погрожували збиттям. Мовляв саме через це лайнер і вимушено сів у Мінську. Також за інформацією Латушка, окрім затриманого Романа Протасевича, столицю Білорусі на борту не покинули ще кілька осіб, повідомляють Патріоти України.

Латушко, який зараз, як і більшість білоруських опозиціонерів, перебуває за кордоном, записав відеозвернення. У ньому він ситуацію з літаком назвав "актом державного тероризму".

"За свідченнями Національного антикризового правління, диспетчери Національного аеропорту "Мінськ-2" погрожували збити цивільний літак компанії Ryanair з пасажирами на борту", – переконує Латушко.

Також член Координаційної ради Білорусі запевнив, що окрім затриманого Протасевича до Вільнюса з Мінська не вилетіли ще 2 громадяни Білорусі та 4 – Росії.

Що кажуть у Мінському аеропорту

Як запевнив начальник зміни Національного аеропорту Максим Кіяков, Рішення про те, щоб садити літак у Мінську ухвалив саме командир лайнера, адже це летовище – було найближчим. Це рішення відповідає міжнародним правилам, запевнив Кіяков.

Тим часом, ОНТ – державний білоруський канал оприлюднив фрагменти розмов диспетчерів та екіпажу лайнера. Вони начебто свідчать про те, що рішення садити літак у Мінську ухвалив таки командир.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...