"Не треба грати на руку Росії": У Німеччині історики написали листа Шольцу про помилки у відносинах із Путіним

Німецькі вчені, які перебувають у Соціал-демократичній партії, написали звернення до канцлера Олафа Шольца, в якому розкритикували його поведінку щодо російського диктатора Володимира Путіна і заяви про війну Росії проти України. Про це повідомляє Bild, у розпорядження якого потрапило колективне звернення, передають Патріоти України.

Серед підписантів: Генріх Август Вінклер, Мартіна Вінклер, Дірк Шуман, Габріеле Лінгельбах і Ян К. Берендс.

Зокрема, вони заявили, що зі стурбованістю спостерігають за позицією СДП щодо повномасштабної війни РФ проти України. «Аргументи й обґрунтування дедалі довільніші, безладніші й часто не відповідають фактам», — ідеться в листі.

Також наголошується і на недостатній координації Німеччини з союзниками, що Путін «розцінить як заклик до дії». Науковці вважають «непотрібним» пояснювати, «чого Німеччина точно не зробить для підтримки України».

«Коли канцлер і партійні лідери проводять червоні лінії не для Росії, а тільки для політики Німеччини, вони істотно послаблюють німецьку безпекову політику і грають на руку Росії», — йдеться в документі.

Історики впевнені, що СДП схильна до «вкрай небезпечного заперечення реальності». Путін зупинить війну тільки «якщо протиставити йому необхідну силу», вважають учені. «Усередині СДП відсутній чесний аналіз помилок політики щодо Росії останніх десятиліть», — пишуть вони, вказуючи на відсутність розслідування «зв’язків різних товаришів з російськими інтересами й помилкової енергополітики», яка привела Німеччину «до фатальної залежності від Москви».

"Знову у країні відважних": Президентка Європарламенту привітала українців, знаходячись на вокзалі у Києві (відео)

четвер, 9 травень 2024, 11:45

Сьогодні, 9 травня, до Києва з візитом прибула президентка Європейського парламенту Роберта Метсола. Європейська представниця прибула до столиці потягом. Про це Метсола повідомила у соцмережі Х, передають Патріоти України. Президентка Європарламенту та...

Чи буде наступ окупантів на Харків: Черник оцінив загрозу від угруповання ворога

четвер, 9 травень 2024, 11:30

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що російські війська не мають достатньої кількості сил та засобів для проведення повномасштабного наступу на Харків. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, щоб штурм...