Не треба їм заважати? Завербовані в армію РФ російські зеки повбивали один одного прямо на позиціях

Завербовані до лав російської армії ув'язнені влаштували стрілянину зі смертельним наслідком на Луганщині. В результаті загинули двоє учасників конфлікту, ще один окупант отримав поранення середньої тяжкості. Командир підрозділу, у якому служили зеки, записав їх у бойові втрати. Подробиці "самоденацифікації" окупантів розповів Telegram-канал "Досьє Шпигуна", передають Патріоти України. передають Патріоти України.

Рішення російського міноборони про вербування ув'язнених з російських в'язниць і колоній до лав ЗС РФ призвело до наслідків, яких точно не очікували у військовому командуванні держави-агресора.

"Наприкінці квітня 2023 року в розпорядження ОГ "Бєлгород" надійшло кілька груп новоспечених військовослужбовців - вчорашніх ув'язнених, які були завербовані представниками МО РФ. Замість відбування покарання, ув'язненим було запропоновано спокутувати свою провину перед батьківщиною службою в СВО. Це вже зіграло злий жарт з деякими підрозділами МО. Для колишнього ув'язненого офіцер – не авторитет. Невиконання наказу – найневинніше, що можуть собі дозволити такі військовослужбовці. А послати нах*й офіцера – явище цілком закономірне", – зазначено в повідомленні.

Після десятиденної підготовки одна із сформованих із ув'язнених рот вирушила на посилення позицій 2-ї гвардійської загальновійськової армії на Луганському напрямку. Вже за кілька днів перебування на фронті російські зеки влаштували стрілянину зі смертельними наслідками.

"20 травня двоє військовослужбовців роти "Z", перебуваючи в бліндажі на позиціях підрозділу, розпочали словесний конфлікт. У ході сварки військовослужбовець із позивним "Доцент" відкрив вогонь з АК-74 по своєму товаришеві м по службі з позивним "Керя". той, вже отримавши поранення, кинув гранату під ноги своєму кривднику. У результаті обидва військовослужбовці загинули від отриманих поранень. Третій військовослужбовець, який перебував з ними у бліндажі і став свідком конфлікту, отримав поранення середнього ступеня тяжкості", – зазначає автор каналу.

При цьому командир підрозділу, де сталася НП, вирішив перестрахуватися – збрехав вищому начальству про те, що сталося, тож не виключено, що незабаром на якійсь школі десь у російській глибинці з'явиться нова меморіальна дошка з черговим "героєм Росії". "Командир підрозділу вирішив не ускладнювати собі життя і ухвалив "Соломонове" рішення – списати загиблих як "бойові втрати", – зазначено у повідомленні.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...