"Не треба ходити до ворожки": Україна може завершити війну перемогою лише за однієї умови, - ветеран

У Росії на сьогодні велика проблема з мобілізацією, і десь на квітень загарбники "видихнуться", а може, навіть і швидше. Про це в ефірі телемарафону сказав ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, передають Патріоти України.

За його словами, в РФ зараз величезна проблема - вони поки "затикають дірку" добровільною мобілізацією, тобто підписують контракти. "Але вони вже почали робити облави в місцях, де живуть нелегальні мігранти, і ставлять їх перед вибором - або ви сідаєте у в’язницю за нелегальне перебування в Росії, або підписуєте контракт на "СВО", - розповів Дикий.

При цьому додав, що в Москві за останній місяць вже 350 таких наловили, а це людей на батальйон. "Вони так розв'язують проблему, індусів заманюють і вже є міжнародний скандал, бо виявилось, що низка індусів не знали, що вони підписали, їх змусили підписати якісь папірці російською мовою без перекладача, і так вони опинилися на війні", - зазначає експерт.

За його словами, все це вже не розв'язує проблему, а лише є ознакою істерики. "Не треба ходити до ворожки, що після того, як відбудеться цей ритуал, і після того, як будуть оголошені наперед відомі насправді результати виборів Пу, то вони знімуть табу, і піде масовий "мобілєзець",- наголосив Дикий.

За його словами, якщо масова мобілізація відбудеться вкінці березня, то за чотири місяці, тобто десь у серпні, нових тисяч 300 "мобіків" з’являться на фронті.

Експерт зазначає, що не було б нічого страшного, якби в Україні в цей час не "просідала" мобілізація. "Коли вони у квітні видихаються, а до серпня не приїдуть нові, то в нас би відкривалося "вікно можливостей", коли їх можна було б громити, гнати і навіть переламати хід війни остаточно на нашу користь. Але тільки не буде кому це фізично зробити. В українській армії катастрофічний, гострий дефіцит людей, а цивільна наша влада просто ухиляється. У нас влада ухилянтів. Наша цивільна влада просто демонстративно ухиляється від виконання своєї частини обов’язку з оборони країни, а саме проведення мобілізації. Чомусь всі очікують, що армія буде далі успішно виконувати свій обов’язок з оборони країни", - зазначив Дикий.

При цьому додав, що в такій ситуації ми гарантовано вже пропустили це "вікно можливостей", коли могли б перейти в серйозний контрнаступ. "І я б вже ставив питання навіть так - чи наберемо ми достатньо людей, щоб зустріти гідно оту російську навалу, яка приповзе до кінця літа. Не факт", - наголосив експерт

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...