Не треба лякати долею Гонгадзе. Вірогідні замовники - в оточенні президента: Бутусов відкинув "пропозицію" Арестовича в держохороні

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов поки не отримав пропозиції щодо надання державної охорони. Та навіть якщо одержить її, то приймати не збирається. Про це він заявив у коментарі кільком українським ЗМІ, зазначають Патріоти України.

За словами журналіста, жодних пропозицій щодо охорони він не отримував, але й не планує приймати в разі, якщо вони надійдуть. Він пояснив, що не може прийняти охорону від державних органів.

"Найбільшу загрозу моєму життю наразі становлять саме керівники держави: президент Зеленський, зокрема, голова Офісу (президента. – Ред.) Єрмак, голова СБУ Баканов, заступник голови Офісу президента Татаров, начальник комітету з розвідки Демченко і виконувач обов’язків голови ДБР Сухачов. Вважаю, що загрозу моєму життю я вбачаю передусім з боку цих посадових осіб, які спровокували конфлікт і продовжують намагатися мене дискредитувати і за будь-яку ціну змусити замовчати, або дискредитувати мою інформацію щодо мережі російських зрадників, російських агентів у Офісі президента, які провалили цілу низку спецоперацій ГУР МО в 2020 році", – сказав він.

Згадані ним відомства, за винятком ДБР, не коментували наразі ситуацію навколо журналіста.

Бутусов також уточнив, що Державне бюро розслідувань наразі не намагалося з ним зв’язатися після повідомлення про перевірку відео, на якому він стріляє з гаубиці.

"У неділю написали (про кримінальне провадження. – Ред.), але під час робочого дня нічого не відбулося", – прокоментував він.

Раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що проситиме надати Бутусову державну охорону. Він пояснив це побоюванням, що журналіст може стати "сакральною жертвою", хоча не уточнив, з чийого саме боку йому загрожує небезпека.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...