"Не треба ображати Бога": Папа Римський звернувся до "братів" у Кремлі через блокування зернової угоди

У неділю, 30 липня, Папа Римський Франциск під час традиційного щотижневого послання до вірян закликав Росію скасувати своє рішення про відмову від Чорноморської зернової ініціативи та не перешкоджати Україні експортувати зерно зі своїх морських портів, передають Патріоти України.

“Я звертаюся до моїх братів, влади Російської Федерації, щоб Чорноморська ініціатива могла бути відновлена і зерно могло транспортуватися безпечно”, — цитує Reuters очільника католицької церкви.

Звертаючись до натовпу на площі Святого Петра в Римі, Папа закликав вірян продовжувати молитися “за мученицьку Україну, де війна знищує все, навіть зерно”, назвавши це “тяжкою образою Бога”.

Лідер майже 1,4 мільярда католиків світу сказав, що “крик мільйонів братів і сестер, які страждають від голоду, піднімається до неба”.

Як відомо, 17 липня Росія вийшла з Чорноморської зернової угоди, укладеної за посередництва ООН і Туреччини в липні 2022 року, після того, як заявила, що її вимоги послабити санкції щодо її власного експорту зерна та добрив не були виконані. Після цього світові ціни на пшеницю підскочили. Тим часом російські ракети почали руйнувати українські порти та зернову інфраструктуру на Чорному морі та Дунаї.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...