"Не треба порівнювати із Майданом": Військовий експерт оцінив протести в Молдові

Олег Жданов заявив, що з реалізацією сценарію введення в країну російських військ взагалі величезна проблема.

Олег Жданов. Фото: скріншот з відео.

Масові протести, що спалахнули в Молдові 9 червня, не можна порівнювати з українським Майданом; сценарій "Путін, введи війська" також не буде застосований. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Паралель проводити не варто, тому що дуже багато відмінностей і особливостей", - сказав він.

"У них суто конституційна криза. Вони зіграли в ситуативну більшість, обрали нового голову парламенту і новий уряд, але при цьому Конституційний суд тут же відсторонив Додона від обов'язків президента і призначив голову парламенту. Там серпентарій закручений більше, ніж було у нас", - переконаний експерт.

Говорячи про військовий бік питання, Жданов констатував: нікого виводити на вулиці. Він додав, що з реалізацією сценарію введення в країну російських військ взагалі величезна проблема. Справа в тому, що в Придністров'ї є обмежений контингент військ, угруповання в 3000, неповна бригада. Вона існує тільки завдяки тому, що Україна надає транзит по своїй території - як вантажів і товарів подвійного і військового призначення, так і особового складу на ротацію. До речі, це камінь спотикання в наших відносинах з Молдовою - Придністров'я забезпечується Російською Федерацією через нашу територію, - пояснив експерт.

За оцінками Жданова, президент РФ Путін в цьому випадку буде діяти тільки своїм стандартним способом - підкуп і залякування. Ці два методи він буде використовувати, щоб розрулити ситуацію в Молдові.

Джерело: Обозреватель

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...