"Не треба прив'язуватися тільки до "Байрактарів": Військовий експерт вказав на важливий нюанс зі створенням флоту БПЛА

"Байрактари", що стояли на озброєнні Азербайджану, відрізняються від комплексу з шістьма безпілотниками, які закупила Україна. Про це розповів голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак, передають Патріоти України.

За його словами, "Байрактари" є ефективною зброєю і нещодавня війна в Нагірному Карабаху це доводить, проте Україні не потрібно прив'язуватися до турецьких ударних безпілотників.

Валентин Бадрак попередив, що безпілотники, які стояли на озброєнні ЗС Азербайджану, відрізняються від комплексу із шістьма БПЛА, які закупив Київ. "У документі "Візія повітряних сил ЗСУ", опублікованому в 2020 році, було зазначено про потребу в 45 комплексах. Наприкінці 2020-го ми уклали контракт на купівлю нових "Байрактарів" - вони, безумовно, краще за характеристиками, ніж попередні. Цього року такий комплекс України отримала, ще чотири закупить в майбутньому. В цілому ми отримаємо 30 покращених БПЛА. Наша експертна організація це вітає. Але ... Треба розуміти, що "Байрактар" - це дуже дорога зброя", - зазначив глава Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння.

У 2018 році Україна заплатила за шість ударних безпілотників, обладнання та боєприпаси $70 млн. Валентин Бадрак наголосив на тому, що українські фахівці також займаються розробкою авіаційних комплексів БПЛА, і на сьогоднішній день Київ повністю закрив потребу в безпілотних апаратах.

Джерело: Апостроф

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...