"Не треба шукати причини": Лукашенко зробив цинічну заяву про війну в Україні та звинуватив США у планах "розчленувати" Європу

Незаконно обраний президент Білорусі Олександр Лукашенко цинічно заявив, що причину повномасштабної війни в Україні шукати не треба. Водночас сам він висловився про "вину" США: мовляв, Америка захотіла "заварити котел", щоб "розчленувати Європу", передають Патріоти України.

Про це білоруський диктатор заявив 8 червня на зустрічі із секретарями рад безпеки держав-членів ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку). Його процитували пропагандистські ЗМІ, підконтрольні офіційному Мінську.

"Будь-яка наша нарада не обходиться без обговорення ситуації в Україні. Як людина вже досвідчена, хотів би просто попросити вас і застерегти від спроби пошукати зараз якісь причини. Рано чи пізно ми говоритимемо про причини. Але зараз найважливіше питання – зупинити цей конфлікт", – цинічно сказав президент країни, територію якої росіяни активно використовують для вторгнення.

Лукашенко своєї ж поради не дотримався. Він, підігруючи роспропаганді, почав говорити, що в ситуації нібито винен Захід.

"Причина конфлікту глибша, ніж Україна", – заявив політик. Він стверджує, що Сполучені Штати нібито "тиснуть" на Європу й хочуть "розчленувати" її. " Їм треба цей котел заварити, щоби тут панувати", – стверджує Лукашенко.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...