"Не треба ставитись до українців, як до глядачів "Сватів": Порошенко розповів, що має зробити влада перед загрозою вторгнення РФ

Верховна Рада має негайно зібратися на позачергове засідання і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності країни. Парламент має виділити кошти для накопичення стратегічних резервів та підвищити грошове забезпечення військових та поліцейських. Про це сказав п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" 21 січня, передають Патріоти України.

Він закликав владу об'єднатися перед реальною загрозою. "Що зараз треба робити? Не тягнути. Зберіть у понеділок позачергове засідання Верховної Ради, ухваліть рішення про кардинальні зміни у бюджеті. Бо якщо ви захочете сховати голову в пісок, як ви це завжди робите, ви її не сховаєте. Він уже заасфальтований. І грошей у вас там немає", – зазначив Порошенко.

Він нагадав, що країна вже три роки не закуповує бронежилети та шоломи, а для мобілізації немає ні харчового, ні паливного, ні бойового забезпечення. "Я не роблю паніки – для чинних підрозділів є. Але треба зробити стратегічні резерви", – сказав Порошенко.

Крім того, за його словами, комплектування бойових бригад на нинішній день становить 50%. "Терміново підвищте рівень грошового забезпечення, щоб воїн отримував набагато більше, ніж охоронець в супермаркеті. І поліцейський. Бо від них залежить наш захист", – зазначає Петро Порошенко.

"Я маю абсолютно чіткі позиції, що зараз треба зробити: де розташувати позиції для того, щоб прикрити нас із чернігівського, з житомирського напрямків, як треба розосередити авіацію, що робити з ракетами, що робити з артилерією", – говорить Порошенко.

Він закликав владу до чесної розмови із суспільством. На переконання політика, в останньому відео Зеленського він звернувся до народу України як до глядачів серіалів "Папік" чи "Свати".

"Тільки не розмовляйте як з ідіотами. Вийдіть, покажіть, яка сильна наша армія, яким способом ми готові зустріти ворога і яка буде величезна ціна, яку ворог заплатить, якщо він піде на цей злочин", – наголосив Порошенко. "Так само, як ми робили в 2014-му. Ми знаємо, як їх зупиняти", – нагадав п’ятий президент.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...