Не туди він дивиться: Німецький депутат від ультраправої проросійської АдН порівняв Меркель з Гітлером

Депутат ультраправої проросійської партії Альтернатива для Німеччини (АдН) Штефан Койтер натякнув про схожість дій ексканцлерки ФРН Ангели Меркель із диктатором Адольфом Гітлером. Це спричинило скандал у Бундестазі. Про це повідомляє Tagesspiegel з посиланням на DPA в середу, 6 вересня, передають Патріоти України.

Видання пише, що під час дебатів у Бундестазі Койтер не вжив прямого порівняння. Однак депутат Бундестагу використав доволі зрозумілий для німців натяк про лідера нацистів щодо колишньої канцлерки Меркель. «Окрім богемного капрала, ніхто ніколи не приносив стільки нещасть Німеччині, як ця колишня канцлерка (Меркель — ред.)», — заявив він.

Виконувачка обов’язків головуючої на засіданні віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт зробила зауваження політику. Вона зазначила, що кожен може вільно висловлювати свою думку, «але особисті образи неприпустимі».

«І що також неприпустимо, так це так легковажно прирівнювати політиків у цій країні до тих, хто був при владі за часів нацистського режиму», — підкреслила вона.

Депутат від Партії зелених Юрген Тріттін також засудив слова Койтера. Він звинуватив його в тому, що він прирівняв екслідерку консерваторів ХДС Меркель до «найбільшого воєнного злочинця всіх часів». «Це релятивізація націонал-соціалізму, ось, що ви тут зробили. І це неприйнятно», — сказав він.

У Німеччині партія АдН (Alternativе für Deutschland, AfD — ред.) сповідує ультраправі погляди, через що неодноразово потрапляла у скандал як у ФРН, так і закордоном. До початку повномасштабного вторгнення РФ до України представники цієї партії незаконно приїздили до окупованого Криму, заперечували факт російської агресії з 2014 року та підігрували російським агресорам.

Після 24 лютого 2022 року AfD активно просуває відверто проросійські тези проти підтримки України та виступає за вихід ФРН з ЄС. Лідери та представники цієї політичної сили продовжують потрапляти у скандали через свої контраверсійні заяви.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...