Не українські спецслужби? Гайдай розповів, хто може стояти за ліквідацією "генпрокурора" Луганська

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вважає, що до ліквідації "генпрокурора" окупантів у Луганську Сергія Горенка українські спецслужби не причетні. Про це він розповів в ефірі Freedom, передають Патріоти України.

На його думку, Горенко прибрали свої ж. Гайдай пояснив, що напередодні ватажок бойовиків терористичної "ЛНР" Леонід Пасічник затримував людей, пов'язаних з "генпрокурором".

"Чому я вважаю, що це розбірки? Тому що напередодні перед цим вибухом Пасічником були затримані бізнесмени, які мали зв'язок з "генпрокурором". Їх там кидали на підвал, до них застосовували репресії і домагалися від них, щоб вони дали свідчення саме проти "генпрокурора". Там були внутрішні певні інтриги. Можливо, вони ось так і закінчилися", - розповів він.

Напередодні в будівлі так званої "генпрокуратури" окупованого Луганська пролунав вибух. За даними голови Луганської ОВА, ліквідовано "генпрокурора" Сергія Горенка та його "заступницю" Катерину Стегленко.

Сергій Горенко почав співпрацювати з окупантами в 2014 році - виконував обов'язки "першого заступника генпрокурора". Після повномасштабного вторгнення Росії активно підтримував збройну агресію, проводив так звані брифінги та нагородження колаборантів.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...