Не в пріорітеті: У Зеленського розповіли, що будуть робити з війною після "Мінська"

У команди президента Володимира Зеленського як мінімум три варіанти розвитку подій на Донбасі і швидкий спосіб вирішення конфлікту не є пріоритетним. Таку заяву зробив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, відповіді на питання, що буде, якщо в Мінських переговорах не досягнуть результату, в команді Зеленського поки немає.

"Коли президент Зеленський запросив мене на розмову, це було ще за прем'єрства Гончарук, з ідеєю, щоб я очолив міністерство з питань реінтеграції, я попросив озвучити очікування від мене. В тому числі мені було сказано: ніхто не тримає фокус сьогодні на окупованих територіях, прилеглих територіях, тимчасово переміщених особах і на реальній реінтеграцієї тимчасово окупованих земель назад у країну. Зараз ми говоримо не про Міноборони, це не їхнє завдання. В уряді немає такого органу і такої людини", – поділився Резніков.

Найголовніше, за його словами, – написання програми і сценарію подій, а їх може бути кілька. "Що буде, коли ми звільнимо ці території? Наприклад, через півроку. Це ідеальний сценарій – щоб провести вибори восени 2020 року. Або, умовно кажучи, через рік або через п'ять, або, як у Німеччині через 45 років", – пояснив він.

"Тобто варіантів розвитку подій може бути три-чотири – як ми поводимося по відношенню до окупованих територій, нашому населенню, що проживає там. Коли президент озвучив мені ці очікування, я ці варіанти повинен буду продумати і описати – це значить, що він прекрасно віддає собі звіт у тому, що швидкий варіант один із декількох і не найбільш імовірний", – резюмував він.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: