Не в пріорітеті: У Зеленського розповіли, що будуть робити з війною після "Мінська"

У команди президента Володимира Зеленського як мінімум три варіанти розвитку подій на Донбасі і швидкий спосіб вирішення конфлікту не є пріоритетним. Таку заяву зробив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, відповіді на питання, що буде, якщо в Мінських переговорах не досягнуть результату, в команді Зеленського поки немає.

"Коли президент Зеленський запросив мене на розмову, це було ще за прем'єрства Гончарук, з ідеєю, щоб я очолив міністерство з питань реінтеграції, я попросив озвучити очікування від мене. В тому числі мені було сказано: ніхто не тримає фокус сьогодні на окупованих територіях, прилеглих територіях, тимчасово переміщених особах і на реальній реінтеграцієї тимчасово окупованих земель назад у країну. Зараз ми говоримо не про Міноборони, це не їхнє завдання. В уряді немає такого органу і такої людини", – поділився Резніков.

Найголовніше, за його словами, – написання програми і сценарію подій, а їх може бути кілька. "Що буде, коли ми звільнимо ці території? Наприклад, через півроку. Це ідеальний сценарій – щоб провести вибори восени 2020 року. Або, умовно кажучи, через рік або через п'ять, або, як у Німеччині через 45 років", – пояснив він.

"Тобто варіантів розвитку подій може бути три-чотири – як ми поводимося по відношенню до окупованих територій, нашому населенню, що проживає там. Коли президент озвучив мені ці очікування, я ці варіанти повинен буду продумати і описати – це значить, що він прекрасно віддає собі звіт у тому, що швидкий варіант один із декількох і не найбільш імовірний", – резюмував він.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...