Не валити з хворої голови на здорову: Канцлер Німеччини назвав "безглуздими" заяви Путіна про "геноцид на Донбасі"

Канцлер Німеччини назвав

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає заяви російської влади про геноцид проти російськомовного населення на Донбасі "безглуздими". Про це він заявив, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

Канцлер також зазначив, що Росія намагається зобразити як привід для вторгнення теми вступу України до НАТО, і це, на його думку, "парадоксально", оскільки "на порядку денному немає цього питання".

Шольц повторив, що напад Росії на Україну став би "серйозною помилкою" з великими "політичними, економічними та геостратегічними витратами" для Кремля.

Він вважає, що Росія все ще має намір продовжувати переговори, і сказав, що країни Заходу готові говорити з Росією про її вимоги безпеки, однак чітко розрізняти "законні інтереси безпеки" і "необґрунтовані претензії".

9 грудня президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація на Донеччині "нагадує геноцид". 15 лютого він повторив брехню про "геноцид" проти російськомовного населення Донбасу на спільній прес-конференції із Шольцем у Москві.

17 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу на засіданні Радбезу ООН сказав, що Росія може використати різні помилкові приводи для виправдання свого можливого вторгнення в Україну, зокрема назвати сфабрикований нею ж інцидент як етнічне чищення або геноцид.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...