"Не варто штучно додавати емоцій": У Зеленського з подивом відреагували на обшуки в музеї Революції Гідності

Обшуки відбулися напередодні річниці початку Майдану.

У четвер, 19 листопада, правоохоронці обшукали службові приміщення Музею Революції гідності - причиною називають підозри в розкраданнях. Офіс президента України прокоментував ці події в своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Обшуки в Музеї Революції гідності відбулися напередодні річниці початку Майдану. «Згідно з повідомленнями правоохоронців, мова йде про підозру щодо посадових осіб Музею в розкраданні коштів. Якщо гроші дійсно розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А значить, всі побачать. В цьому повинен бути чіткий правовий шлях, тому що будь-яке цивілізоване суспільство зацікавлене в коректному виконанні законів для запобігання правопорушень в державі. Ще раз підкреслимо ключове: емоцій в ці дні щороку і так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових», - йдеться в повідомленні Офісу президента.
Прес-служба СБУ проінформувала, що слідчі підозрюють чиновників меморіального комплексу в розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об'єкта. Стверджується, що підрядникам виділили 111 млн грн, але обумовлені роботи фактично не проводилися. Цю інформацію підтверджує і Київська міська прокуратура.
Директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні-Музею Революції гідності Ігор Пошивайло повідомив що у нього з самого ранку проходив обшук. «Вони шукали документи, пов'язані зі спорудженням меморіалу Героїв Небесної сотні», - сказав він.
При цьому Пошивайло заявив, що всі документи, пов'язані з будівництвом меморіалу, знаходяться у генпідрядника. «Я хотів юриста. Кажу: «Хлопці, у нас 30-ті роки?» А вони, напівжартома: «Тридцяті-тридцяті», - сказав він.
У Міністерстві культури зазначили серйозність підозр правоохоронців, але підкреслили: «Разом з тим викликає деяке здивування проведення слідчих дій в Національному музеї Революції гідності напередодні Дня Переваги та Свободи, особливо з урахуванням того, що рішення суду про проведення обшуку було прийнято ще 2 листопада 2020 року».

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...