"Не військова ціль": Годжес пояснив, навіщо Пригожин хоче захопити Соледар та Бахмут

Соледар та Бахмут перебувають під постійними атаками російських військових та найманців ПВК "Вагнера" через те, що у Євгена Пригожина є певні плани на цей регіон. Таку думку висловив колишній командувач Збройних сил США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, передають Патріоти України.

Генерал зазначив, шо довго думав, чому саме Соледар та Бахмут зазнають постійних атак зі сторони росіян. "Думаю, тут є символічний аспект, це майже марнославство для нього. Він, очевидно, не дбає про те, скільки людей загине. На цей момент вони ("вагнерівці") перебувають там вже 5 місяців, але досі не змогли взяти Бахмут", - заявив Ходжес. Ходжес зазначив, що у цьому регіоні є багато соляних та гіпсових шахт.

"Пригожин навіть говорив про забезпечення там ресурсів. Але не знаю, чи буде приємно родинам тисяч загиблих знати, що справжньою метою Пригожина було не стратегічно важливе перехрестя, а гіпсові шахти. Думаю, вся ситуація навколо Бахмуту показує відсутність узгодженості російської операції. Я не думаю, що Пригожин отримує накази від Суровікіна, точно не отримує накази від генерала Герасимова. То хто відповідальний? Вони не мають узгодженого плану. Вони, на щастя, досі не зрозуміли і не покращили усі інституційні недоліки, які виявилися в лютому та березні", - заявив генерал.

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...