Не військовий? У МАУ назвали головного винуватця аварії літака в Ірані

Держава, яка відповідає за свій повітряний простір, має гарантувати його безпеку.

Головним винуватцем трагедії з літаком МАУ можна вважати Державіаслужбу Ірану, оскільки вона не закрила повітряний простір. Про це заявив президент МАУ Євген Дихне в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Моя думка: винен той, хто не закрив простір над Іраном. Мене не дуже хвилює, чи натиснула людина кнопку, чи система активувалася сама", – сказав він. За його словами, тут йдеться про виконання державними органами країни загальносвітової угоди із гарантування безпеки.

"Держава, яка відповідає за свій повітряний простір, має гарантувати його безпеку. Якщо вони грають у якісь війнушки, вони мають подбати про те, щоб це ніяк не відбилося на цивільній авіації, незалежно від того, чиї там літаки літають", – заявив Дихне.

За його словами, те, що США для своїх бортів закрили повітряний простір – чиста формальність, вони туди і так не літали. "В оцінці будь-якої події ми більше орієнтовані та імплементовані у європейські норми за нормативами вимог до авіаційної безпеки та управління цивільною авіацією. По-перше, у нас збігається час доби. З Америкою ж різниця день-ніч. Авіакомпанія не повинна ухвалювати подібні рішення. Вона виконала всі необхідні вимоги щодо дотримання безпеки", – пояснив президент МАУ.


Джерело: LB.ua

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...