"Не вірю і точно знаю, що це не так": Данілов прокоментував заяву генсека НАТО щодо браку снарядів

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що у країн НАТО достатньо снарядів, які вони могли б передати ЗСУ. Про це він сказав ЗМІ, коментуючи заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна Росії проти України нібито виснажила запаси Альянсу, передають Патріоти України.

«Я в це не вірю і точно знаю, що це не так. Інша справа, що за певними номенклатурами є питання, але країни НАТО зможуть його вирішити», — сказав Данілов.

За його словами, з травня 2022 року країни Заходу зробили аналіз ситуації після того, як Україна почала чинити опір, і спрогнозували, скільки війна Росії проти України триватиме. «Зараз точно можна сказати, що в певних країнах зараз досить швидко будуються можливості з виробництва різних засобів ураження в достатній кількості», — зазначив він.

20 березня Євросоюз погодив постачання Україні мільйона снарядів, йдеться про боєприпаси калібру 155 мм, які мають поставлятися протягом 12 місяців.

Джерело: 24 канал

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...