"Не віримо, що з РФ може бути мирне співіснування": Прем'єр-міністр Фінляндії назвала вступ до НАТО "вимушеним кроком"

Фінська прем'єр-міністерка Санна Марін прокоментувала вступ країни до НАТО. Вона зазначила, що це роблять через вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Вступ до НАТО – "акт миру"

Марін зазначила – Кремль не залишив Фінляндії вибору, як діяти. Вона вважає, що Росія не є такою країною, як всього кілька місяців тому.

"Все змінилося, коли Росія напала на України, і я особисто вважаю, що ми більше не можемо вірити, що з Росією може бути мирне співіснування. Саме тому ми ухвалили рішення про вступ до НАТО", – наголосила очільниця уряду.

Крім цього, Марін назвала вступ до Альянсу "актом миру" та пригадала, що колись Росія вже нападала на Фінляндію, а такого для майбутніх поколінь фінська влада не хоче.

Нові члени Альянсу

Крім Фінляндії до НАТО вступає і Швеція. Країни хочуть зробити це якомога швидше. Через це держави-члени Альянсу можуть у найкоротші терміни ратифікувати заявки на членство.

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі вважає, що провести процедуру для нових членів можна "протягом кількох тижнів". Про такі ж наміри заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок і підтвердила, що йде підготовка всього необхідного до швидкого вступу, і наголосила – необхідно переконатися, що країни отримають гарантії безпеки.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...