Не впоралися з наслідками: У КНДР стратили десятки чиновників після руйнівної повені

У Північній Кореї стратили близько 30 чиновників, тому що вони виявилися "нездатними" впоратися з наслідками руйнівної повені наприкінці липня, внаслідок якої загинуло і пропало безвісти понад тисячу людей. Про це пише південнокорейське видання Chosun із посиланням на власні джерела в уряді, передають Патріоти України.

За словами анонімного співрозмовника видання, на чиновників поклали відповідальність за масштабні руйнування та звинуватили у корупції та недбалому ставленні до службових обов'язків.

"Наприкінці липня було виявлено, що від 20 до 30 керівників у районі, що постраждав від повені, було розстріляно в один день", – повідомило джерело.

За даними південнокорейських ЗМІ, в результаті проливних дощів і масштабної повені, що послідувала за ними, в північнокорейських провінціях Чагандо і Пхенан-Пукто загинули або зникли безвісти більше тисячі людей. У відповідь північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що подібні повідомлення "фабрикують сміттєві ЗМІ" Південної Кореї.

При цьому північнокорейське агентство KCNA повідомило, що влада евакуює 15 400 осіб з постраждалих районів до столиці Пхеньян доти, поки не будуть відбудовані постраждалі від повені будинки. За словами Кім Чен Ина, на це потрібно не менше двох-трьох місяців, оскільки збитки величезні.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...