Не все так добре: Під час останнього обміну полоненими в Україну повернувся лише один "азовець", - Прокопенко

Серед полонених українських військовослужбовців, які 31 травня повернулись до України, є лише один представник "Азову". Саме "азовці" за відповідним наказом 86 днів тримали оборону Маріуполя задля того, щоб дати Україні час. Вони виконали наказ, але 2,5 тисячі українських захисників потрапили у полон.Про звільнення лише одного "азовця" повідомив командир бригади Нацгвардії "Азов" Денис Прокопенко. Він підкреслив: звільнено лише одного з-понад 900 чоловік, які залишаються у полоні.

"Мій біль за це, як командира, не зрівняється із тим болем, який відчувають родини наших побратимів, котрі вже третій рік чекають на своїх близьких. Понад 700 днів полонені азовці знаходяться у нелюдських умовах ворожої неволі. Їхніх імен досі не знайти серед тих, кому пощастило отримати жадану свободу. Хоча саме вони заслуговують на неї, як ніхто", – зазначив Прокопенко.

"Можна зібрати всіх попів московського патріархату і обміняти їх на наших азовців та інших військовополонених", – запропонувала кураторка патронатної служби "Янголи Азова". Мова йде про бійців 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" Нацгвардії України. За даними на початок 2024 року понад 900 воїнів зазначеної бригади залишалися в російському полоні.

"Одержимий ідеєю безсмертя": Перед зустріччю з Путіним його гості проходять карантин, - The Atlantic

субота, 5 жовтень 2024, 22:25

Російський диктатор Володимир Путін одержимий ідеєю безсмертя. Тому його гості, перед зустріччю з ним, можуть тижнями перебувати в карантині, передають Патріоти України з посиланням на The Atlantic. Як пише видання, родичі змушені пересуватись лише авт...

Полювання на ухилянтів поновлюється з новою силою? Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, не зможуть отримати бронювання

субота, 5 жовтень 2024, 18:57

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних: тепер його можна отримати, якщо громадяни уточнили свої військово-облікові дані, передають Патріоти України. . Так, уряд уточнив підстави для отримання бронювання. Тепер це можл...