Не все так погано: Верховний суд образився на зраду з Клюєвим

У суді назвали інформацію, поширену раніше в ЗМІ, недостовірною.

Андрій Клюєв. Фото: Новинарня.

Верховний Суд України у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду скасував рішення суду першої інстанції в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатом у народні депутати колишнього глави АП часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи на його реєстрацію. Про це йдеться в повідомленні суду, передають Патріоти України.

У суді назвали інформацію, поширену раніше в ЗМІ, недостовірною. Також повідомляється, що дане рішення прийнято в результаті перегляду справи за позовом Ліберальної партії України до ЦВК. Зокрема, ЦВК обґрунтував своє рішення тим, що Клюєвим не дотримано вимог Конституції України та законодавства про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року.

Захист Клюєва наполягає на тому, що він постійно проживає в окупованому Донецьку, а, отже, вимоги про безперервне проживання в Україні дотримані. У зв'язку з цим Верховний суд скасував це рішення в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати обличчя кандидатом в народні депутати.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...