Не все так просто: Кулеба пояснив, що означає рішення ЄС про відкриття кордонів Європи для українців

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував рішення Євросоюзу скасувати обмеження на поїздки для туристів з України.

Під час засідання Кабінету міністрів Кулеба сказав, що кожна країна-член ЄС ухвалюватиме рішення в індивідуальному порядку, враховуючи не лише показники в Україні, а й власні епідемічні показники:

«Рішення Європейського союзу є рекомендацією. Тепер кожна країна-учасниця ЄС розглядатиме питання про включення України до свого національного "зеленого списку" і про визначення умов в'їзду на їхню територію».

Глава МЗС доручив посольствам активно працювати над цим питанням з європейськими партнерами, щоб Україна потрапляла до «зелених списків». Головне завдання - максимально спростити умови в'їзду для українців.

У середу, 14 липня, посли країн Євросоюзу схвалили оновлений список країн, для яких рекомендується скасувати пов'язані з пандемією обмеження на поїздки. До цього списку також потрапила Україна.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...