Не все так просто: Підривом ГЕС ворог відтермінував форсування нами Дніпра на місяць, - Світан

Військовий експерт Роман Світан впевнений, що росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС саме для того, щоб не допустити висадки українського десанту на лівому березі Дніпра, передають Патріоти України.

За його словами, у росіян там було занадто мало сил для того, щоб стримати наступ ЗСУ через Дніпро. Тому підрив греблі був в російських планах відпочатку. З урахуванням цього основна лінія російської оборони будувалася на значній відстані від річки – щоб не затопило.

"Як мінімум на місяць вони відтермінували наше форсування Дніпра в цьому регіоні. Зараз [план контрнаступу ЗСУ] змінився в більшій частині, зараз будуть використані резерви на запорізькому, донецькому і луганському напрямку", – заявив Світан.

Експерт припустив, що коли вода зійде і місцевість підсохне, Генштаб знову може повернутися до плану наступу з форсуванням Дніпра. "Нікуди від цього росіяни не подінуться, не підуть. Той напрямок - з-під Херсона або з-під Каховки в бік Армянська - він буде одним з основних", - вважає Світан.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...