"Не все так просто": Військовий експерт пояснив, як Україна може послабити російські ракетоносії

Сучасна західна авіація може допомогти Україні ще більше послабити російський флот у Чорному морі. Зокрема, винищувачі F-16 можуть бути застосовані для атаки по ворожих кораблях якісними керованими ракетами, передають Патріоти України.

Крім того, Україні необхідно розвивати вітчизняні ракетні системи. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів ветеран війни, громадський активіст, юрист Олег Симороз.

За його словами, українська ракета "Нептун" розроблялася спеціально для знищення кораблів. Також у цьому питанні можуть допомогти нові сучасні БПЛА. При цьому Симороз підкреслив, що безпілотники насправді в морі не такі ефективні, тому що їх легко помітити.

Також він додав, що літаки є одним із найкращих варіантів для боротьби з російськими ракетоносіями в морі. Симороз підкреслив, що винищувач F-16 може нести цілу різноманітність ракет, абсолютно різних – малої, середньої та великої дальності.

"Ось тут справді може бути цікаво. Якщо вдало застосувати F-16, виходити десь з Одеської області в акваторію Чорного моря і там відстрілюватись якісними західними керованими ракетами – а у них є модифікації ракет, котрі розроблені саме проти кораблів, – я думаю, ми зможемо значно послабити російські ракетоносії", – сказав експерт.

Водночас він попередив, що ворог використовує ракетоносії дальньої дії на понад тисячу кілометрів, тож у питанні знищення кораблів не все так просто. Окупанти намагаються не підходити до української території. Після знищення ракетного крейсера "Москви" загарбники стали дуже обережними у близьких підходах до українських територій.

"Тут своя специфіка, але я думаю, що наша авіація, розвиток ракетної програми, нові ракети зроблять свою справу. Хоча з тими самими Storm Shadow можна справді щось робити. Останнім часом ми топили російські кораблі за допомогою безпілотників на воді, які також показали свою ефективність. Але що стосується ракетоносіїв, то ворог дуже обережний", – зазначив Симороз.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...