"Не всі народилися "з яйцями": Танкіст ЗСУ жорстко висловився про тих, хто не хоче воювати (відео)

Росія має значну перевагу в живій силі у війні. Водночас бійці, які вже воюють на передовій, засуджують ухилянтів. Так, в.о. командира танкової роти "Сталеві вовкулаки" 3-ї ОШБр з позивним "Кагор" розповів, що ті чоловіки, які не йдуть на війну, не мають яєць. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "ТСН", передають Патріоти України.

Перевага Росії в живій силі: як вирішити проблему

Військовий повідомив, що головна місія українських бійців полягає в нейтралізації активних сил Росії. "Із цим завданням ми поки що справляємося. Однак у нас виникли певні складнощі з нашими власними бійцями. Не таємниця, що дехто з тих, хто був готовий до воєнних дій і полум'янів бажанням вступити в бій, або загинули, або дістали серйозні поранення, через які вони не можуть продовжувати служити. Цих людей можна назвати добровольцями", — розповів військовий.

"Кагор" додав, що на фронті присутні професійні військові, які знають усі ази мистецтва війни. Але, крім того, там є і добровольці, і мобілізовані, які мало що розуміють.

"З тих, кого мобілізували, скажу з власного досвіду і з того, що я бачив, більшість із них вливаються в наш колектив, тому що в нас здебільшого добровольці. Потім, коли нам додали людей, яких мобілізували, вони всі влилися в колектив і немає різниці між добровольцями і мобілізованими. Усі воюють однаково — з однаковим ентузіазмом і виконують завдання", — прокоментував військовий.

"Ворога не можна недооцінювати"

Український захисник зазначив, що ми не повинні недооцінювати армію РФ, адже це негативно позначається на мотивації.

"Насильно ловити і заганяти у військкомати — таке собі рішення. Бо пропаганда має працювати не в тому ключі, що противник слабкий, а в тому, що ми навпаки маємо, на мою думку, підкреслювати силу противника і його вагомість. Тому що противника ніколи не можна недооцінювати. Краще його переоцінити і тобі навіть буде простіше, якщо ти підготуєшся до складнішого процесу", — коментує танкіст. Водночас він заявив, що кожен чоловік має піти на війну.

Про чоловіків "без яєць"

За словами "Кагора", всі чоловіки мають бути воїнами. "Ті, хто виїхав з України і намагається якось ховатися — це їхній вибір. Не всі народилися "з яйцями". Тільки фізично вони є у всіх", — пояснив він.

Танкіст додав, що він може судити за своїм оточенням, адже більшість його знайомих і друзів уже воюють. "Світ так влаштований, що війна завжди була, є і буде. За всю історію людства без воєн минуло приблизно 200 років. Але я можу помилятися. Чоловік так влаштований, що він має бути воїном", — розповідає військовий.

Крім того, "Кагор" заявив, що українцям необхідно правильно виховувати дітей — на правильній пропаганді, як патріотів. "У мене така думка — я сам собою націоналіст і для мене країна — це все. Я розумію, що я для країни нічого. Я в Україні народився і помру. А Україна, як існувала до мого народження, так вона буде існувати і після моєї смерті", — резюмував він.