Не встигли "накрити"? З’явилися суперечливі дані щодо поранення начальника Генштабу ЗС РФ Герасимова

З’явилися суперечливі дані про поранення начальника Генштабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова. На тлі інформації про те, що окупант міг постраждати під час вибуху в Ізюмі, деякі джерела повідомляють, що Герасимов встиг евакуюватися. Інформація про поранення начальника Генштабу РФ спростовується у Telegram-каналі "УП", передають Патріоти України.

"На жаль, інформація про поранення начальника генштабу РФ Герасимова - неправда. Як повідомляють джерела УП, українські сили не встигли "накрити" Герасимова під Ізюмом у штабі і він стиг евакуюватись. Посилені заходи безпеки у Бєлгороді, включаючи вертольоти над містом - це заходи безпеки якраз для прикриття начгенштабу РФ", - йдеться у повідомленні.

Втім, екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив у Facebook, посилаючись на інсайдерське джерело в РФ, що Герасимов отримав в Україні осколкове поранення правої гомілки. При цьому він пожартував: "яка сумна новина, а могли б...".

"НачГШ ЗС РФ Валерій Герасимов поранений на території України. Він отримав осколкове поранення правої гомілки без перелому кістки", - написав Аваков.

Окрім цього, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко сьогодні написав у Twitter, що інформація про вчорашній вибух в Ізюмі, де знаходився Герасимов, має підтвердження. Також там нібито загинуло багато представників вищого офіцерського складу країни-агресора.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...