"Не вважаю себе винною": Меркель назвала несподівану причину нападу Путіна на Україну

Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що її відставка з поста глави федерального уряду могла вплинути на рішення Путіна напасти на Україну 24 лютого. Таку думку вона висловила в інтерв'ю RND, передають Патріоти України.

"Можливо, (вторгненню Росії) посприяла моя відставка, як і вибори у Франції, виведення військ з Афганістану і занепад у виконанні Мінських домовленостей", – припустила Меркель.

Вона визнала, що протягом останнього року перебування на посаді спроби вирішити конфлікт не мали результату. У цьому ж інтерв'ю Меркель не виключила, що може знову стати посередником врегулювання бойових дій між Україною та Росією.

Раніше Меркель заявляла, що не вважає себе винною у широкомасштабній агресії Путіна. Однак екс-канцлер визнала, що їй "не вдалося створити архітектуру безпеки, яка могла б запобігти цьому".

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...