"Не вважаю Україну повноцінною країною": Батько загиблого на "Москві" строковика обізвав Путіна виродком, але заявив про готовність воювати проти ЗСУ

Дмитро Шкребець, батько зниклого безвісти солдата-строковика Єгора Шкребця з крейсера "Москва", назвав Володимира Путіна виродком та брехуном. Так він відреагував на брехню російського диктатора про те, що у бойових діях не беруть участь солдати, які проходять строкову службу, а нібито лише професійні військові. Про це він написав на своєму каналі в Telegram "Крейсер "Москва" будет говорить" у четвер, 30 червня, передають Патріоти України.

Шкребець заявив, що його син мав повернутися зі служби 4 липня. "З цього брехуна я почну питати першим! Брехлива тварюка, 4 липня мій син повинен повернутися додому! Поверни мені сина, виродок! Я віддав його тобі на строкову службу, де мій син?" – написав росіянин.

При цьому він заявив, що не вважає Україну повноцінною країною і нібито готовий воювати проти воїнів Збройних сил України, якщо його мобілізують.

"Я син моєї батьківщини. Я не вважаю Україну повноцінною країною. Подобається вам це чи ні. Тепер вороття немає. Якщо буде мобілізація, я перший стану під рушницю і зменшуватиму офіцерський склад ЗСУ дуже методично і спокійно", – написав Шкребець.

Нагадаємо, що Шкребець був одним із перших, хто публічно розповів про втрати через аварію російського флагмана "Москва", який було підбито ракетами "Нептун" 13 квітня. У той же час міноборони РФ смерті більшості солдатів не підтверджує, називаючи загиблих "зниклими безвісти".

Шкребець критикував російське військове керівництво, називав представників влади "покидьками" та заявляв, що острів Зміїний – це Україна. Він також стверджував, що моряків на "Москві" ніхто навіть не намагався врятувати.

Російські силовики розпочали перевірку щодо Шкребця. У чоловіка забрали на експертизу ноутбук, бо з нього деяким організаціям начебто погрожували вибухами.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...