"Не вводіть в оману наші суспільства": Україна відповіла на закиди Польщі про дискримінацію поляків

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заяву колег про дискримінацію в Україні етнічних поляків. У профільному міністерстві всі звинувачення в утисках відкинули. Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив під час спілкування з журналістами 30 листопада, передають Патріоти України.

"Використання подібних тверджень відносно становища польської спільноти в нашій державі є щонайменше некоректним і вводить в оману наші суспільства, не відображаючи реальний стан дружніх і партнерських відносин України та Польщі". – сказав Ніколенко.

Він висловив здивування, що заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заговорив про утиски наступного дня після успішного засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі й польської меншини в Україні.

Також Ніколенко закликав польську сторону утримуватися від політичних оцінок, які не сприяють налагодженню дружніх відносин та співпраці між Польщею та Україною. Нагадаємо, заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк звинуватив Україну в тому, що етнічні поляки не мають у нашій державі доступу до якісної освіти. Також він говорив про релігійні утиски.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...