Не виключений "жест доброї волі": Окупанти можуть самі залишити частину територій України, - генерал

Ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що контрнаступ ЗСУ може змусити російських окупантів вчинити "жест доброї волі" - загарбники можуть самі залишити частину окупованих територій, як це сталося під час визволення правобережжя Херсонської області, передають Патріоти України.

При цьому Генштаб ЗСУ може скористатися витоком секретної інформації Пентагону, щоб збити ворога з пантелику. "Я не виключаю, що в Генштабі будуть робити вигляд, що продовжують підготовку згідно з тим планом, який був оприлюднений, а насправді реалізувати інший план", - сказав Романенко в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

Він звернув увагу на те, що з моменту витоку інформації вже пройшов певний час, при цьому до контрнаступу ЗСУ може пройти ще місяць.

"Багато що може змінитися, тому, якщо вміло діяти, можна використовувати ситуацію", – зауважив він. Водночас генерал наголосив: незалежно того, який напрямок буде обрано для головного удару, "треба бити логістику ворога" – знищувати його склади та шляхи доставки.

"Це приблизно те саме, як ми діяли на Херсонському напрямку щодо угруповання ворога на правому березі Дніпра. Тоді ми наступали, взяли перший рубіж і зустріли дуже серйозний опір з боку ворога. Там ми зупинилися, закріпилися і почали їх інтенсивно обробляти. І досягли результату - вони були змушені піти", - нагадав Романенко.

За його словами, щоб повторити той же сценарій, "треба велика кількість боєприпасів і в цілому ударних засобів, включаючи завдання ударів літаками, вертольотами, безпілотними апаратами, це диверсії тощо".

Шукають незгодних із окупацією: Росіяни створили "антитерористичну комісію" на ТОТ

четвер, 16 травень 2024, 20:01

Росіяни створили на тимчасово окупованих територіях псевдоправоохоронне об’єднання - "антитерористичну комісію" і шукають у соцмережах незгодних з окупацією. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передають Патріоти України. "Хочуть трим...

"Словаки дали нам приклад": Туск заявив про погрози на свою адресу після замаху на Фіцо

четвер, 16 травень 2024, 19:53

У четвер, 16 травня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оприлюднив одну з погроз, отриманих на свою адресу після замаху на главу уряду Словаччини Роберта Фіцо, передають Патріоти України. На своїй сторінці в X Туск показав скріншот поста, в якому йдет...