Не випадково: Чому Емманюель Макрон постійно всіх цілує

Якщо ви колись були у Франції або часто дивитеся французькі фільми, то, напевно, помічали незвичайне привітання, яке існує в цій країні - поцілунки в щоку. Цей жест називається la bise і еквівалентний рукостисканню, маханню рукою або обіймам під час зустрічі, які дарують люди одне одному в нашій країні, передають Патріоти України.

Залежно від регіону, де людина перебуває у Франції, кількість поцілунків може змінюватися. Наприклад, у Парижі та на більшій частині півночі країни нормою є два поцілунки, по одному в кожну щоку. Однак у деяких регіонах півдня, таких як Марсель, прийнято три поцілунки. В інших областях, зокрема у Бретані, звичними є чотири поцілунки. Кількість поцілунків може залежати від соціального контексту. Наприклад, ви можете зробити лише один поцілунок в офіційних випадках, але три або чотири поцілунки – під час привітання з близькими друзями або сім'єю. Чому різна кількість – ніхто не знає.

Вважається, що la bise в деяких професійних ситуаціях може бути не дуже доречним і його варто замінити простим потисканням руки. Але головним французом, який обдаровує політиків та інших публічних людей la bise завжди і скрізь, безперечно можна назвати Емманюеля Макрона.

Президент Франції дуже часто потрапляє у ситуації, коли для його гостей чи співрозмовників поцілунки можуть бути не дуже комфортними, адже не в усіх країнах такий близький контакт є звичним. Макрон також часто, окрім поцілунку в щоку, обдаровує гостя й тісними обіймами.

Кумедно й те, що не шкодує поцілунків він не лише в щоку, а й у лоба. Президента неодноразово фотографували, коли таким чином він вітав своїх виборців, дітей та зірок. У деяких випадках президент все ж таки стримувався, наприклад, коли вітав у країні королеву Ранію, яка є мусульманкою за релігією. Макрон просто поцілував їй руку.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...