"Не виправдав сподівань Кремля": Наєв пояснив, чи змінить перебіг війни заміна Суровікіна на Герасімова

Російське командування постійно намагається вдосконалювати систему управління об’єднаного угруповання військ Збройних сил РФ, зокрема, практику нових кадрових перепризначень, на фоні загрози невиконання стратегічних завдань у військовій операції. Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів, чи змінить перебіг війни заміна Суровікіна на Герасімова, передають Патріоти України.

"Генерала Сергія Суровікіна, який не виправдав сподівань очільника Кремля, було "понижено" на посаді до заступника командувача операції. А від 11 січня цього року новим командувачем так званої "СВО" призначено штатного начальника Генштабу Збройних сил РФ генерала армії Валерія Герасимова. За наявними даними, він особисто отримав наказ Путіна про взяття під контроль усієї території Донецької та Луганської областей України.

Як ми знаємо, саме Суровікін є головним "автором" концепції знищення енергетичної системи України. Під час його каденції було використано значну кількість російських високоточних засобів ураження. Це приблизно 700 крилатих ракет та 500 ударних БпЛА. Здебільшого активно застосовувалися крилаті ракети морського та повітряного базування по інфраструктурних об’єктах, що призвело до їх перевитрати та скорочення стратегічних запасів. При цьому наземна фаза не дала очікуваних результатів", - пояснив Наєв.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Наєв також зауважив, що за часів Сергія Суровікіна значно посилювалися роль та статус військових формувань Пригожина та Кадирова, які отримували усі наявні матеріально-технічні ресурси. На цьому тлі виник неофіційний конфлікт між ПВК і керівництвом Міноборони та Генштабу РФ, які фактично втрачали власний авторитет серед регулярних військ та керованість найманцями.

"Призначення Герасимова є опосередкованою ознакою того, у Росії відсутні воєначальники, які здатні планувати операції стратегічного рівня. Герасимов є "автором" усіх впроваджень концептуальних засад застосування збройних сил РФ протягом останніх десятиріч", - резюмував він.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...