Не вистачає гарматного м'яса: Росія назбирала і перекинула на Донбас пів сотні "бойових" сирійців

Для зміцнення своєї оборони РФ перекинула до України пів тисячі сирійських бойовиків. Про це повідомляє Middle Easte, передають Патріоти України.

Кілька сотень сирійців відправили на схід України після навчання в Росії. Попередньо, їх використовуватимуть для переважно небойових завдань, доручаючи їм загалом охорону об’єктів у Луганську та Донецьку.

За повідомленням джерел, бійців назбирали в основному з просирійських урядових підрозділів, які підтримувалися, навчалися та керувалися Росією в боротьбі проти сил опозиції та угруповання "Ісламська держава". До них входять 25-та дивізія сил спеціального призначення, відома як "Сили тигрів", П’ятий корпус і Ліва аль-Кудс, ополчення, яке складається переважно з палестинських сирійців.

Повідомляється, що Росія завербувала сирійців через ПВК "Вагнер". У березні міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час засідання Ради Безпеки ООН заявив, що Москва отримала понад 16 000 заявок від людей із країн Близького Сходу щодо допомоги воювати в Україні.

"Сирійці не беруть участі в реальних бойових діях, вони в основному функціонують як матеріально-технічне забезпечення поблизу лінії фронту", - повідомив виданню сирійський урядовець.

Він додав, що основним завданням сирійських бойовиків є забезпечення безпеки та захисту районів, якими керує ПВК "Вагнер" та інших військових підрядників у Луганську та Донецьку, але їх можуть відправити на фронт для ведення бойових дій, якщо виникне надзвичайна чи нагальна потреба.

Вже є повідомлення про втрати сирійців на сході України. Сирійська організація з прав людини цього місяця заявила, що з вересня в Україні загинуло дев’ять бійців Ліва аль-Кудс і Сил Тигрів.

Також зазначається, що 2 тисячі сирійських бійців беруть участь в обороні окупованих Росією територій у Херсоні та Донецьку. Однак сирійський урядовець сказав, що кількість загиблих серед сирійців набагато більша, ніж повідомляється, принаймні 50 загиблих під час українського бомбардування.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...