Не вистачає терміну проживання в Україні: Саакашвілі розказав, що робитиме, якщо ЦВК його не зареєструє кандидатом в нардепи

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі піде до суду, якщо ЦВК не стане реєструвати його кандидатом у депутати Верховної Ради України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Саакашвілі був відсутній в Україні з лютого 2018-го по травень 2019 року після того, як його силоміць видворили з країни. При цьому за законом, в народні депутати можуть балотуватися тільки ті громадяни України, які постійно проживали на її території протягом останніх п’яти років перед виборами.

На питання журналіста, чи дозволить Центральна виборча комісія Саакашвілі взяти участь у виборах, при тому, що його понад рік не було в Україні, той зазначив, що його відсутність може бути кваліфікована як така, що мала місце з поважних причин.

"Президент України Зеленський, я йому дуже вдячний за це, скасував указ свого попередника і визнав, що це було незаконно). Якщо це було незаконно, то моя відсутність теж була незаконною. Якщо вона незаконна, то вона поважна. Тобто, якщо ЦВК не буде мене реєструвати, я сподіваюся, що суд це питання вирішить", – сказав він.

Водночас Саакашвілі пообіцяв виконати рішення суду, якщо ЦВК відмовить йому в реєстрації і суд визнає таке рішення законним.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...