Не вистачало нам втягуватися ще в ці розбірки: Румунія наполягає, щоб Україна відмовилась від вживання терміну "молдавська мова"

Примітно, що запит надійшов саме з Бухаресту, а не Кишиніва, де наразі прозахідний режим сам може і має відстоювати права своєї держави ,якщо вважає тикі порушеними

Прапор Молдови

Держсекретар МЗС Румунії Дан Некулаеску запропонував Україні офіційно визнати той факт, що молдавської мови не існує, як це передбачено декларацією про незалежність Молдови від Радянського Союзу. Про це йдеться у заяві МЗС Румунії за підсумками зустрічі Некулаеску із заступником глави Офісу президента України Ігорем Жовквою, зазначають Патріоти України.

«Держсекретар Дан Некулаеску повторив у цьому контексті вже направлений українській стороні запит щодо офіційного визнання відсутності так званої «молдавської мови», — йдеться у заяві.

У той же час на сайті Офісу президента у повідомленні про зустріч згадки про прохання румунської сторони немає.

Декларація про незалежність Молдови від Радянського Союзу, ухвалена 1991 року, визначала, що державною мовою в Молдові є румунська. Однак Україна досі керується Конституцією Молдови, яка у статті 13 визначає «молдавську мову» як національну мову країни.

При цьому ще у грудні 2013 року Конституційний суд Молдови ухвалив, що текст декларації про незалежність має перевагу над положеннями Конституції.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...