Не витрачаючись на дорогі засоби ППО: У Дніпрі вигадали, як "дешево і сердито" збивати "шахіди"

Росіяни продовжують використовувати дрони-камікадзе, щоб атакувати українські міста. У Дніпрі вигадали ще один спосіб, як їх можна збивати. Про новий проєкт захисту неба розповів міський голова Борис Філатов, передають Патріоти України.

За його словами, у Дніпрі вигадали, як посилити великокаліберні кулемети та зенітні гармати.

У Дніпрі вигадали, як ще можна збивати дрони-камікадзе

Філатов розповів, що бійці встановлюють великокаліберні кулемети та зенітні гармати на вантажівки та пікапи, які їм передавали усі ці місяці. З міського бюджету придбали тепловізійні приціли, прилади нічного бачення, планшети та комплекси Starlink. Своєю чергою, ІТ-фахівці придумали, як об'єднати це все в загальну систему.

"Тобто всі разом – спільними зусиллями наших славетних ППО і ТрО, працівників мерії й приватного бізнесу, ми модернізували автономний режим роботи цього озброєння. Все, аби краще бачити та збивати ворожі стерв'ятники в повітрі. А ще – заощаджувати зенітні ракети ППО. Тобто по суті це здешевлює знищення росіянського мотлоху в нашому небі", – зазначив Філатов.

За його словами, результати випробувань в реальних умовах вражають. "Ви бачите, як у відео зі вчорашніх стрільб наші хлопці зрешетили зімітовану модель того клятого "шахіда". Безумовно, місто продовжить допомагати нашим оборонцям технікою та оснащенням. Вже їдуть цікаві подарунки під Новий рік. Тож віримо і підтримуємо ЗСУ. Бо поки ми жаліємося на зиму, вони в холоді й під крижаними дощами наближають Українську Перемогу! І так, р*сні п*зда", – підсумував мер Дніпра.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...