Не вживатимемо подальших заходів: У Британії закрили справу проти російського олігарха

Британське національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA) припинило розслідування щодо ймовірного ухилення від санкцій російського олігарха Михайла Фрідмана. Про це повідомив речник NCA у коментарі Bloomberg, передають Патріоти України.

«NCA може підтвердити, що не вживатиме подальших заходів проти Михайла Фрідмана на основі ордеру, виданого в Athlone House у грудні 2022 року… Тривають розслідування стосовно підозрюваних, які підпадають під ширше розслідування», — сказав він.

Михайло Фрідман — російський мільярдер, співвласник низки компаній, зокрема Альфа-Банку та Моршинської. Олігарх також має громадянство Ізраїлю.

Раніше NCA заарештувало Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей. Пізніше його звільнили під заставу. В масштабних обшуках, провоедених у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів. За результатами обшуків було вилучено низку цифрових пристроїв і значну кількість готівки.

5 вересня Служба безпеки України повідомила Фрідману про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 110−2 Кримінального кодексу України).

За даними СБУ, на початку повномасштабного вторгнення він «влив» близько 2 млрд рублів у військові заводи країни-агресора. Російському олігарху загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше Фрідман став об'єктом розслідування журналіста Михайла Ткача та відмовився відповісти на запитання, чи вважає він російського диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем, пославшись на «заборону юристів».

У лютому 2022 року Євросоюз запровадив санкції проти Петра Авена та Фрідмана через початок повномасштабного російського вторгнення в Україну. Також у серпні 2023 року Фрідман потрапив під санкції США.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...