Не з тими, виходить, Гіркін воював: Ексмер-сепаратистка Штепа на суді зі сльозами заявила, що "врятувала" не лише рідний Слов'янськ але й Харків

Обвинувачена в сепаратизмі ексмер Слов’янська Неля Штепа заявила, що врятувала Харків від окупації. Про це вона повідомила під час засідання суду, 16 лютого, зазначають Патріоти України.

За її словами, тільки через те, що окупанти захопили Слов'янськ вони не змогли дістатися до Харкова. Штепа також заявила, що вона «боролася» за те, щоб не було війни.

Даючи свідчення Штепа кілька разів плакала, а висунуті їй звинувачення називала нісенітницею, безглуздими і політичним замовленням.

Неля Штепа очолювала міськраду Слов'янська Донецької області в 2010-2014 роках. Після вторгнення російських військ на Донбас вона закликала президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Слов'янськ.

Після звільнення міста проти неї порушили кримінальну справу стосовно сепаратизму. Штепу звинуватили в ряді тяжких злочинів, зокрема посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей і створенні терористичної організації.

Ексмер Слов'янська пізніше стверджувала, що гучні заяви під час окупації міста були зроблені під дулом автомата. Справа Штепи досі перебуває в суді і триває більше шести років.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...