Не забудемо, не пробачимо: Російські окупанти вбили 16-річного хлопця за патріотичну стрічку жовто-блакитних кольорів

6 річниця одного з найогидніших злочинів найманців Путіна

25 липня (за іншими даними 27 липня) 2014 року троє покидьків "руского міра" з так званої "ДНР" вбили 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка, з сумом нагадують Патріоти України.

Хлопця затримали 23 липня в окупованому вже Донецьку найманці так званої групи "Керч" Вадим Погодін на прізвисько "Керч", Максим Сухомлинов "Буба" та Юрій Москальов "Жора".

До війни Степан навчався в краматорській ЗОШ № 12, захоплювався футболом, був воротарем місцевої юнацької команди "Авангард", вболівав за донецький "Шахтар" і мріяв стати професійним футболістом. Разом з друзями організував команду КВК, допомагав Краматорському дитячому будинку, дуже любив дітей.

З початком "російської весни" Степан зайняв чітку проукраїнську позицію, з юнацьким максималізмом доводив незгодним, що Україна — єдина та неподільна. Брав участь у мітингах у Краматорську, допомагав українським військовим, які прибули в місто.

Коли у квітні 2014 року сепаратисти захопили Краматорськ, мати відвезла Степана до родичів у Росію, однак через місяць він повернувся.

У липні 2014-го хлопець був в гостях у друга в Києві. 23-го липня повертався додому через Донецьк, де був затриманий "гібридами" з батальйону "Керч". За різними версіями, Степана затримали за синьо-жовту стрічку на рюкзаку та шарф львівського футбольного клубу "Карпати", або після того, як він вступив в словесну перепалку з бандитами, відстоюючи позицію неподільної України.

Хлопця сильно побили, катували, а потім убили п'ятьма пострілами.

Мати Степана — Сталіна Чубенко домоглася, щоб окупанти затримали вбивць сина. Однак пізніше їх відпустили, після чого всі троє покинули Донецьк.

Вадим Погодін за запитом України був затриманий в анексованому Криму, але окупаційний суд визнав його невинним і відпустив. Зараз вбивця дітей вільно живе в Криму та навіть займає досить високу посаду в окупантів.

Юрія Москальова затримали в Росії, але також відпустили. Де знаходиться Максим Сухомлинов, наразі невідомо. Всі троє оголошені в розшук Інтерполом.

Український суд Торецька Донецької області 10 листопада 2017 року визнав бойовиків винними у вбивстві підлітка та засудив їх до довічного ув'язнення заочно.

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали: